Home » » 7 savjeta o tome kako učiniti da dejstvo parfema zimi traje duže

7 savjeta o tome kako učiniti da dejstvo parfema zimi traje duže

Written By Admin on Wednesday, December 11, 2013 | 4:55 AM



Maksimalno iskoristite svoj miris uzimanjem na znanje neke od praktičnih savjeta o tome kako učiniti da parfem traje i zimi.Baš kao i preslaganje ormara ili prilagođavanje rutine šminkanja i njegovanja kože,vrijedi razmišljati i o svom parfema tokom svake sezone.Vaš omiljeni ljetni parfem nije uvijek dobar i zimi.Poznato je da zahlađenje negativno utiče na dejstvo parfema.Želite li znati kako učiniti da vaš parfem traje duže pročitajte nastavak.




Sezonski mirisi

Jedan od prvih savjeta o tome kako učiniti da parfem zimi traje duže jeste da koristite različite parfeme za različite sezone.Baš kao što u ormaru mijenjate odjeću za različite sezone,razmislite da to uradite i kada je riječ o parfemu.Ljeto je obično vrijeme za lagane parfeme,one svježeg mirisa,dok zimi želite robusnije. Pokušajte odabrati parfeme istog brenda,svi brendovi imaju i laganije i robusnije note.

Intenzitet

Ovaj savjet se veže za prethodni.Vaša koža se ne zagrijava toliko zimi,a hladna kože može smanjiti učinak vašeg parfema.Za borbu protiv ovog morate odabrati intenzivnije parfeme.Pokušajte sa EDP verzijom svog parfema umjesto EDT,jer EDP verzije sadrže veći koncentrat parfema.Jača koncentracija može prodrijeti kroz odjeću mnogo lakše,i ne trebate koristiti veliku količinu da biste postigli primjetan miris.




Raslojavanje

Baš kao što tokom zime nosite odjeću u slojevima,pokušajte i sa raslojavanjem parfema.Primjena parfema u slojevima je samo jedan od načina da biste dobili najviše od vašeg mirisa.Pazite da se sredstva za čišćenje tijela i hranjive kreme slažu sa vašim omiljenim parfemom.Onda samo ostaje da ih inkorporirate u svoju normalnu dnevnu rutinu.

Primjena

Mjesto gdje ste nanijeli parfem može učiniti sve željene razlike,pogotovo u zimskim mjesecima.Naša koža je manje izložena nego što je to slučaj ljeti,što može otežati uticaj parfema.Zimi,parfem koji smo utapkali na kožu se mora širiti kroz slojeve i slojeve zimske odjeće.Top mjesta za primjenu parfem zimi su zapešća i iza ušiju,jer su to područja koja imaju tendenciju da ostanu izložena.



Odjeća

Pokušajte poprskati odjeću s parfemom.To može biti korisno ako je parfem koji nosite lagan i sklon nestajanju kada se nanosi na kožu.Samo budite oprezni što nosite jer su neke tkanine preosjetljive i mogu vam ostati mrlje.Umjesto prskanje parfema izravno na odjeću možete pokušati sa prskanjem majice ili potkošulje koju nosite ispod druge odjeće.



Plan B

Ovaj savjet je pomalo varanje.Ako se bojite da će vaš parfem blijedi tokom dana,držite minijaturnu verziju vašeg parfema u ručnoj torbi.Na taj način možete nanovo nanijeti parfem i to dok ste u pokretu.

Čuvanje

Način držanja parfema nije važan samo u zimskim mjesecima, nego tokom cijele godine.Kako parfem miriše može zavisiti i od mijenjanja topline i svjetlosti tako da uvijek trebate držati parfem na suhom mjestu i trebate se postarati da je zaštičen od izravnog sunčevog svjetla.
Hladnije vrijeme može umanjiti učinkovitost vašeg omiljenog parfema.Ovo su samo neke stvari koje treba uzeti u obzir kada razmišljate kako se nosi parfem zimi.

Imate li vi kakav savjet kako učiniti da dejstvo parfema traje duže?




 

0 komentari:

Post a Comment

Najčitanije

Powered by Blogger.
Flag Counter