Home » » Kako obojiti kosu kanom

Kako obojiti kosu kanom

Written By Admin on Tuesday, December 10, 2013 | 5:41 AM

Kana je prekrasna cvjetajuća biljka koja se može koristiti za stvaranje različitih oblika umjetnosti na tijelu, u glavnom privremenih tetovaža. Osim toga, kana je također vjekovima poznata kao jedan od najpopularnijih potpuno prirodnih načina za bojenje kose. Odlučite se za kanu da dodate uzbudljivu , suptilnu nijansu vašoj kosi, to je najbolji način da obojite kosu prirodno, bez upotrebe štetnih hemikalija. Danas možete naučiti kako da obojite kosu kanom i dobijete prekrasan novi izgled za večernje zabave.

Kana je savršen izbor ako želite privremeno dodati jarku, sjajnu boju svojoj kosi bez korištenja grubih hemija i sredtava koja mogu biti štetna za kosu.
Kao sjajna prirodna alternativa, kana dolazi u različitim nijansama crvenkaste smeđe boje, kao što su boja mahagonija, bakrena ili kestenjasta. Kada kupujete kanu, uvijek provjerite da li kupujete čist, kvalitetan proizvod, koji garantuje najbolje rezultate. 
Pribor koji ćete trebati da nanesete kanu na kosu: Kako obojiti kosu kanom
- 100 – 500 g kvalitetne kane u prahu, zavisno od dužine vaše kose
- Limunov sok ili sirće
- Kapa za tuširanje
- Par plastičnih rukavica
- Papirni ubrusi
- Široki češalj
- Zdjela u kojoj ćete napraviti pastu
Korak 1.
Obucite staru majicu ili pokrijte ramena nekom starom plahtom ili papirnim ubrusima. Stavite zaštite rukavice da spriječite prljanje ruku kanom. Kako bi izbjegle bojenje kože okolo kose, nanesite kremu ili vazelin na čelo dužinom linije kose.
Korak 2.
Ovisno o dužini kose, stavite 100 – 500 grama kvalitetne kane u prahu u malu plastičnu posudu i dodajte limonov sok ili sirće. Napravite čvrstu smjesu, miješajte dok ne dobijete konzistenciju sličnu jogurtu. Pokrijte pastu plastikom i ostavite tako nekoliko sati. Ovako ćete postići dugotrajnu, živahnu završnu obradu.
Korak 3.
Podijelite svoju svježe opranu i na zraku osušenu kosu u nekoliko dijelova. Počnite sa nanošenjem paste na donje dijelove kose, na vratu, i postepeno idite prema gore. Nanesite smjesu debelo da bi bile sigurne da ćete prekriti cijelo vlasište, ne stavljajući suhe tačke na donjim slojevima kose. Razmažite kanu sa češljom da rasporedite ravnomjerno pastu na vlasi.
Korak 4.Kako obojiti kosu kanom
Kada ste završile sa nanošenjem smjese na kosu, omotajte kosu plastičnom kesom da bi zagrijale boju i pustit eda se „obradi“ na kosi. Ako je vaša prirodna boja tamna, kana treba ostati na kosi oko 2 – 3 sata, a ako je vaša kosa svjetlija, preporučeno vrijeme je 5 – 8 sati. U ovom slučaju, možete je ostaviti preko noći i isprati je ujutro.
Korak 5.
Prvo, isperite kanu sa kose samo mlakom vodom, a onda sa blagim šamponom. Isperite kosu pravilno, sve dok voda ne bude čista. Izbjegavajte koristiti vruću vodu, jer od nje će boja lakše blijediti. Pustite da kana bude na kosi nekoliko dana i da oksidira kako bi vidjele konačnu boju. Ako je potrebno, možete ponoviti postupak dok ne dobijete željenu boju.
Korištenje kane da sojoj kosi pružite trendy, jarke nijanse, je sjajna prirodna opcija. Kana njeguje vašu kosu prirodnim putem, čineći je mekom i sjajnom. Suprotno hemijskim bojama, kana neće iritirati vaše tjeme, tako da možete postići super rezultate bez korištenja štetnih hemikalija, koje mogu biti štetne za kosu.
Slijedite ove savjete i isprobajte ovaj prekrasni prirodni način bojenja kose i uživajte u svojo sjajnoj i suptilnoj boji kose.

0 komentari:

Post a Comment

Najčitanije

Powered by Blogger.
Flag Counter