Home » » Rijesite se stare odjece u 7 koraka

Rijesite se stare odjece u 7 koraka

Written By Admin on Wednesday, December 11, 2013 | 8:15 AM



Ako su vrata vašeg ormara na koncu da otpadnu jer imate odjeću koja ispada iz njega došlo je vrijeme da se riješite stare odjeće.Odjeća sadrži sentimentalnu vrijednost za nas i ponekad je teško reći zbogom.Na neke ste komade pak potrošili puno novaca i osjećali biste se krivim ako ih bacite.Međutim,ako imate previše dobrih stvari,pa oslobodite se od nereda u vašem ormaru … vrijeme je da bacite staru odjeću.

1.Da li ste to obukli ijednom prošle godine?
Ako imate odjeće koju niste izvadili iz ormara u toku prošle godine,onda je vrijeme da je se riješite.Možda vam se ta stvar svidjela kada ste je kupili i mislili ste da ćete je nositi češće,a možda još uvijek razmišljate na taj način,ali realno,ako vam se nije uklapala u stil i nije poslužila svrsi zadnjih 6-12 mjeseci vjerojatno neće ni u budućnosti,tako da je vrijeme za reći zbogom.

2.Da li vam to može?
Kako vrijeme prolazi naše tijelo se mijenja,neki od nas gube na težini,neki se debljaju,a neki postanu mišićaviji.Ako vam odjeća više ne paše vjerojatno ste kupili novu.Dakle,ova stara odjeća vam samo skuplja prašinu.U redu je ako čuvate nekoliko komada koje ste prije nosili kao motivacija da ponovo stanete u nju, ako vam je to cilj,međutim nemojte čuvati cijeli ormar odjeće koja vam već odavno ne odgovara.

3.Je li to vaš stil?
Trendovi dolaze i odlaze,preselili ste se u drugi grad,ili ste pak godinama prevazišli tu odjeću … postoji puno faktora koji utiču i mijenjaju vaš stil.Ako ste ostavili nešto što je u dobrom stanju,ali nije u vašem stilu,pa sigurno ga nećete obući.Ta se stvar neće uklapati ni sa čim što ste nedavno kupili,i jednostavno neće lijepo izgledati na vama,jer to jednostavno više niste vi.

4.Hoće li taj komad odjeće izdržati i drugu godinu nošenja?
Sigurno ste imali neki komad odjeće koji je činio da vaše tijelo izgleda odlično, koji je činio da se osjećate kao da ste na vrhu svijeta, koji je izgledao super sa čim god ga obučete, i nosili biste ga svaki dan. Međutim, ako pogledate bolje vidjet ćete znakove trošenja i habanja. Ako se počinje raspadati, vrijeme je za bacanje vašeg omiljenog komada odjeće. Za zamjenu možete svratiti u trgovinu u kojoj ste kupili vaš omiljeni komad odjeće i pitati da li imaju nešto slično.

5.Postoji li trajno oštećenje?
Odjeća osim što nam služi za druge svrhe treba učiniti i da izgledamo lijepo.Međutim,ako vaša odjeće ima tvrdoglave mrlje,ili se skupila pri pranju,ili pak ima nepopravljivo oštećenje,nećete izgledati baš dobro noseći je.Ako to nije nešto što možete pretvoriti u kućnu odjeću i ne može se popraviti od strane profesionalaca, onda je vrijeme da ga bacite u smeće.

6.Je li ta odjeća prikladna za vaš stil života?
Koliko god mi željeli da budemo spremni za svaku prigodu,nema koristi da imate odjeću za izlaske u klubove,ako ne izlazite ili sportsku odjeću i obuću ako se ne bavite sportom.Umjesto da pretrpavate ormar odjećom koju ne nosite,bolje napravite mjesta za onu koja vam zaista treba,a osim toga imat ćete veću preglednost.

7.Da li posjedujete previše istih stvari?
Raznolikost je začin života!Međutim ako imate 17 pari tamno plavih traperica,preživjet ćete ako date neke od njih.Ako imate previše istih stvari vrlo je vjerovatno da prvih par koje ste kupili su bile ok,ali ne u potpunosti ono što ste željeli,pa ste zato nastavili i dalje kupovati istu stvar.U tom slučaju ništa ne gubite ako ih izvadite iz ormara!
Kada pospremate svoj ormar ne morate doslovno baciti u smeće vašu staru odjeću.Umjesto toga je možete pokloniti humanitarnim organizacijama.Druga mogućnost je da prodate svoje komade putem online prodaje. Naš omiljeni način je napraviti zamjenu odjeće sa svojim prijateljicama …



0 komentari:

Post a Comment

Najčitanije

Powered by Blogger.
Flag Counter