Home » » Za suhe laktove kucni lijekovi

Za suhe laktove kucni lijekovi

Written By Admin on Wednesday, December 11, 2013 | 9:01 AM


Kućni lijekovi za suhe laktove 

Hladna i suha zima je ostavila tragove i na našoj koži.Tokom tih mjeseci,naša koža gubi vlažnost i postaje sve više i više gruba i suha.Koža na našim laktovima je veoma debela, zbog toga su laktovi jedno od najpogođenijih područja našeg tijela koje pate od suhoće.Postoji nekoliko nevjerovatnih kućnih lijekova za suhe laktove koji će vam pomoći da ih učinite mekim i zdravim za proljeće.
Osim nepovoljnih vremenskih uslova,teška upotreba je također još jedan glavni uzrok ispucalih i suhih laktova.Oni moraju proći puno trošenja jer se oslanjamo na laktove stalno,dok radimo, edemo ili pijemo kafu.Međutim,obično obraćamo pažnju na hidrataciju i njegu lica i tijela,laktovi su uglavnom izostavljeni i zanemareni.Oni su manje vidljivi,ali mogu postati neprijatnost kada ih posmatra neko drugi.
Nije ni čudo da suha koža postaje još gora i onda nam ostaje bolno stanje upale i ispucalih laktova. Pogledajte naše korisne savjete,i naučite kako da postupate i spriječite probleme suhih,ljuskavih laktova.
 
Piling
Piling je prvi važan korak sa kojim ćete započeti.Prije svega,morate očistiti grube površine,uklanjajući mrtve ćelije kože tako što ćete koristiti odgovarajući piling.Da biste se riješile suhoće,možete lako kupiti piling u najbližoj kozmetičkoj radnji.Ali,odlučite se za piling tijela koji je baziran na prirodnim sastojcima.Da bi vaša koža bila meka i glatka,bolje je da izbjegavate pilinge koji sadrže alkohol,jer oni mogu pogoršati vaš problem.Ako je vaša koža vrlo suha,možete ponavljati ovu metodu nekoliko dana,sve dok vaši laktovi ne postanu meki i dodirljivi.
Nakon što ste postigle željeni rezultat,moći ćete primjenjivati piling samo povremeno,kada bude potrebno. Također, možete pripremiti nekoliko domaćih pilinga za tijelo,da oljuštite suhu kožu na laktovima:
  • Piling šećerom:pomješajte 1/8 šolje maslinovog ulja sa ¼ šolje smeđeg šećera i umasirajte lagano u laktove.Ostavite par minta i zatim isperite.
Savjet: kada pripremate piling,možete dodati nekoliko kapi vanilije zbog njenog divnog mirisa.
  • Piling limunom:pomješajte 2 kašike svježeg soka limuna,1 kašiku maslinovog ulja i ½ šolje soli. Istrljajte laktove da skinete mrtve ćelije kože.Zatim,naslonite laktove na dvije kriške ( polovice ) limuna i ostanite tako 5 – 10 minuta,zatim isperite sa mlakom vodom.Ovaj piling je također odličan i za uklanjanje tamnih mrlja.
Kućni lijekovi za suhe laktove 
Hidratacija

Nakon pilinga,sljedeći korak je  temeljito hidratizirate svoju kožu.Odlučite se za kreme koje sadrže aloe veru i vitamin E.

Kućne metode

Ako želite svojim laktovima dati još intenzivnog liječenja,možete nanijeti malo maslinovog,bademovog ili lavandinog ulja kako biste njegovale suhu kožu.Mada,važno je da izbjegavate mirisna ulja,jer mogu prouzrokovati daljnju iritaciju i isušivanje kože.
Nakon što ste nanijele odabrano hidratantni proizvod,pokrijte laktove plastičnom folijom, i ostavite tako 20 – 30 minuta,zatim operite.
Ovakav način možete koristiti i noću,kada možete fiksirati foliju čarapom,tako što ćete odrezati dio koji ide na stopala,pa da vam ostane dio sa dva otvorena kraja.Skinite čarapu ujutro i operite mlakom vodom.
Ponavljajte onoliko puta koilko je potrebno kako biste imale prekrasnu,glatku kožu.

Savjet:Možete pokušati da otopite malo putera u mikrovalnoj i umasirate u laktove.Ovo je još jedan odličan prirodni ovlaživač,a možete ponoviti isti postupak kao što je opisano iznad.
Ponavljajte ove korake redovno,kako biste dobile lijepu hidratiziranu kožu na laktovima.Ove prirodne lijekove možete nanositi i druge suhe dijelova tijela,kao što su gležnjevi  i koljena.

0 komentari:

Post a Comment

Najčitanije

Powered by Blogger.
Flag Counter